Dirk Koolen
‘Circulair boeren voor varken, natuur en stad’
🏡 De Herkomst
📍 Amsterdam, Noord-Holland
✏️ Stadsvarkensboerderij
👍🏽 Bedrijfseigenaar
👩🏽💻 www.deherkomst.nl
🔗 LinkedIn
📷 Instagram
📅 1985
Waarom de Boerenversneller?
Dirk groeide op in Veghel (Brabant) - een provincie met heel veel varkens - en daar is simpelweg zijn liefde voor het dier ontstaan. Dirk vertrok naar Amsterdam, ging studeren en werkte bij InStock aan de logistiek van reststromen. Daarna ging hij zelfstandig aan de slag met zijn passie voor circulaire voedselproductie: reststromen gebruiken in horeca of om varkens mee te voeren voor verantwoord vlees.
‘Vlees verdient zijn eigen sommelier’
Inmiddels beheert Dirk met zijn varkens 4 hectare aan de rand van stad, en verwerkt hij allerlei reststromen. Zijn dieren genieten van de bewegingsruimte en de stad geniet van het vlees. Hamburgers, saucijzen en droge worsten van De Herkomst zijn verkrijgbaar op de markt en in kaaswinkels en horeca.
Het is tijd om De Herkomst op te schalen en er een stevig bedrijf van te maken. Via de Boerenversneller wil Dirk zijn netwerk uitbreiden en focus aanbrengen in zijn bedrijfsactiviteiten. Momenteel is de omzet van de Herkomst gerelateerd aan de afzet het vlees op vele verschillende plekken, maar Dirk zou zijn businessmodel graag toespitsen op de nabijheid van de stad. ‘Ik werk met De Herkomst toe naar een eigen, vaste locatie waar mensen hun jas kunnen ophangen, een circulaire workshop kunnen volgen, tot rust kunnen komen en producten kunnen kopen in de boerderijwinkel.’
Dirk in de media
‘Verspilling; zij maken er wat moois van’ - Het Parool
‘Bij de seizoensopening van Wij Telen Groente wordt ook de nieuwe omploegcrew gepresenteerd: varkentjes van Dirk Koolen’ - Haarlems Dagblad
Match met Dirk
Als Nieuwe Boerenfamilie proberen we zoveel mogelijk Familieleden met elkaar in contact te brengen. Heb jij een goede tip voor Dirk of zou je met hem in contact willen komen om eens verder te praten? Laat dan hieronder je gegevens achter: