Jaring Brunia
‘Voorop in de transitie naar natuurinclusieve landbouw’
🏡 Boer Brunia
📍 Raerd, Friesland
✏️ Biologisch-dynamisch melkveebedrijf
👍🏽 Bedrijfseigenaar
👩🏽💻 www.boerbrunia.nl en www.jaringbrunia.nl
🔗 LinkedIn
📷 Instagram
📅 1985
Waarom de Boerenversneller?
Al dacht hij vroeger van niet, Jaring is gek op zijn werk als boer en daagt zichzelf continu uit. Ruim tien jaar geleden nam hij het bedrijf van zijn van zijn ouders over, koos een anders koers en breidde uit. Hij startte in 2014 een natuurinclusief melkveebedrijf, bouwde in 2018 een huis en groeide in aantal koeien en hectares. O ja, tussendoor knapte hij nog even het erf op en deed hij mee aan Kamp van Koningsbrugge.
‘Een nieuwe stip op de horizon zetten’
‘Alles waar ik ooit van droomde, een Fries-Roodbonte veestapel, die zonder kunstmest, krachtvoer en antibiotica zo natuurlijk mogelijk rondtrekt over mijn weilanden, is inmiddels gerealiseerd. Maar soms ben ik helemaal klaar met het harde werken, waar ik zo gewend aan ben geraakt.’
Bij de Boerenversneller zoekt Jaring naar manieren om te pionieren, met de wens om een toonaangevend bedrijf te blijven in de transitie naar duurzame landbouw. Wellicht door zich te specialiseren in grasgevoerde producten, te verbreden, of …? Tegelijkertijd vraagt hij zich af hoe hij en zijn bedrijf minder afhankelijk van elkaar worden, zodat hij meer ruimte kan vrijmaken in zijn agenda. Jaring is op zoek naar de energie en inspiratie die hij had in de beginjaren, en wil een goede balans vinden tussen werk en privé.
Jaring in de media
‘Deze biologische boer laat zich niet tegenhouden door de bank’ - VPRO Tegenlicht
‘Biologisch-dynamische landbouw: ‘Niet idealistisch, maar realistisch’’ - ABN AMRO
‘Jaring Brunia: “Ik probeer altijd zoveel mogelijk te genieten, ook al zijn de omstandigheden zwaar”’ - RondOm Vandaag
Match met Jaring
Als Nieuwe Boerenfamilie proberen we zoveel mogelijk Familieleden met elkaar in contact te brengen. Heb jij een goede tip voor Jaring of zou je met hem in contact willen komen om eens verder te praten? Laat dan hieronder je gegevens achter: